Amy-Pyreneese-Herder-10-jaarVerteld door de eigenaar:

Zoals gewoon tijdens onze wandelingen, liepen mijn drie hondjes om mij heen te spelen. Bij Pyreneese Herdertjes gaat dat met veel geblaf en gegrom. Maar toen ik een schreeuw hoorde wist ik dat er iets gebeurd moest zijn. Ze kwamen alledrie naar me toe, maar eenmaal bij me viel de 10 jarige Amy om. Ze kon niet meer op haar pootjes staan en haar ogen bewogen flitsend heen en weer. Haar kop trok ze strak naar rechts. Zo snel mogelijk haar naar de auto gedragen en naar de dierenarts. Daar was niets meer aan de hand, de dierenarts zag niets afwijkends in haar gedrag en bewegingen. We dachten aan een TIA, wat niet met zekerheid was vast te stellen. Er is een uitgebreid bloedonderzoek gedaan om andere kwalen, voor zo ver mogelijk, uit te sluiten.
De dagen erna was er niets meer aan Amy te merken, ze at goed, wandelde weer mee en was vrolijk.

Maar op een gegeven moment viel me op dat ze na het uitschudden haar evenwicht verloor. Het ging zelfs zo ver dat ze zich helemaal niet meer durfde uit te schudden. Alsof ze wist dat ze daarna instabiel zou worden. De dierenarts dacht dat de TIA vlak bij haar evenwichtsorgaan had plaatsgevonden, wat natuurlijk heel goed mogelijk is.

Vanwege eerdere ervaringen met mijn honden (zie Limé) heb ik contact opgenomen met Edith. Misschien zag zij een mogelijkheid om Amy te helpen. We besloten het te proberen en na een paar dagen zat Amy in Eibergen op de behandeltafel, waar ze duidelijk van genoot. Na twee bezoekjes aan Edith zag ik al verbetering. Na drie keer is ze weer even stabiel als voor de TIA. Ze hoeft niet meer bang te zijn dat ze omvalt en durft zich weer helemaal vrij te bewegen.

Indien nodig ga ik zeker weer met mijn honden terug naar Edith, voor mij staat vast dat ook dieren heel veel baat kunnen hebben bij BBR.