Paardenopvang Rainbow Riders Ranch
Patty, (geboren 14-05-1988)vermagerd en ziek stond ze dood te gaan aan de uiterwaarden van de Rijn. Een vrouw herkende het vroegere paard van haar dochter, waarvan ze dachten dat ze zo goed terecht was gekomen. Huilend hing ze aan de telefoon. Het hele land al afgebeld en niemand wou haar helpen!!! Deze lieve mooie palamino merrie is hier helemaal in haar element. Geniet van al het eten, ziet er inmiddels super uit, is heel erg lief, en kent haar naam heel goed!
Rainbow Riders Ranch
Beau, (geboren 01-06-2004) Westfaals gefokt. Door een ongeluk bij de geboorte kon dit prachtige paard amper lopen, had een vreselijke hanentred en moest worden afgemaakt. Dankzij de behandeling van Edith met BBR, loopt hij weer zonder pijn en beperkingen. Kijk maar naar het filmpje hiernaast!

Rainbow Riders Ranch
Floortje. (geboren 03-07-2007) Belgisch trekpaard. Niemand wilde haar en de eigenaar kon niet meer voor haar zorgen. Drie jaar oud zou ze in de salami verdwijnen. Vol in de kettingen werd ze gebracht. We rijden haar inmiddels bitloos! Ze denkt zelf dat ze een Shetlander is, ze heeft echt geen idee dat ze 1000 kilo weegt!
Rainbow Riders Ranch
Dit prachtige paard is Caspar (Cappy) en de leider van onze kudde. Hij is 60% Arabier en een van onze eigen paarden.
Paardenopvang Rainbow Riders Ranch
Dit paard noemen we Moonlight. (geboren ongeveer in 2004?) Zij heeft echt de vreselijkste dingen meegemaakt. Gevangen uit een wilde kudde in Frankrijk, en gekluisterd (aan vier benen vastzetten en een flinke zak aardappelen op de rug, en dan wachten tot ze het opgeven! Het resultaat is een zgn. ‘gebroken’ paard). Veel mensen denken dat gebroken hetzelfde is als ingereden, en dan begint de ellende. Ze is daarna verbrand op al haar witte plekken omdat ze zich niet liet vangen. Uit de wei gevlucht, zwanger geraakt, goed voor haar kind gezorgd maar niet bereid door mensen verder verzorgd of bereden te worden. We geven haar hier in onze kudde haar vrijheid terug (voor zover we dat kunnen) en eisen helemaal niets meer van haar.
Rainbow Riders Ranch
Cést Moi. (geboren 16-05-1998) Ons eerste echt opvang paard. Dochter van Gibraldi. Gekocht als investering. Ze werd te snel en de slecht ingereden voor de sport. Kont tegen de krib. Dan maar baby’s krijgen om haar geld waard te worden. Ze verdomde het om hengstig te worden (ondanks medicatie). Kreeg de gekste blessures waardoor ze uiteindelijk bij Edith terecht kwam voor BBR behandelingen. Toen ze bij ons kwam en weer naar buiten kon, werd ze meteen hengstig! We hebben haar geleerd dat mensen ook heel lief kunnen zijn als ze op haar zitten, en nu gaat ze af en toe graag mee op een buitenritje. Ze heeft duidelijk aangegeven geen behoefte te hebben om bereden te worden of kinderen te moeten krijgen voor het geld!! C’est Moi is de naam die ze zelf gekozen heeft!
Rainbow Riders Ranch
Dit is Chanson. Ze was ons eerste afdankertje. Ze heeft bijna 10 jaar bij ons gewoond.  Ze genoot van borstelen en af en toe kleine rustige buitenritjes. Ze is inmiddels overleden aan cushing. Deze foto is vlak voor haar overlijden gemaakt!  Ze is 28 geworden. RIP lieve Chanson! Je was een ongelooflijk zacht en lief meisje!!
Rainbow Riders Ranch
Dit is Dajfild. (geboren 26-03-2005) Hij komt uit Hongarije waar hij al op zeer jonge leeftijd zeer zwaar werk moest doen. Zijn aankomst bij ons staat in “Media”. Hij kon amper lopen was broodmager en zal vol littekens van de mishandeling. Hij is de ‘man’ van Floortje!
Rainbow Riders Ranch
Rafaela. Ze stond met haar voorbenen vastgebonden in een strontmeer in Spanje. Gelukkig is ze gered. Het bleek dat ze een gebroken heup had en zwanger was. Rafaela is overleden in januari 2014. Haar afscheid was heel bijzonder. Lees het verhaal hier.
Rainbow Riders Ranch
Fernando. Deze super lieverd hebben we overgenomen van een andere opvang die moest stoppen. Hij was zooooo lief, we konden ons niet voorstellen dat deze lieverd gedumpt was. Een paar jaar later kwam de vorige eigenaar een foto van hem tegen op onze website. Wat was ze blij!! Ze haar haar grote liefde teruggevonden. Ze had voor hem de beste plek gezocht, maar ze wist op enig moment niet waar hij heen was gegaan. Fernando is helaas in 2015 overleden aan een penisverlamming. In de 7 jaren dat hij bij ons was heeft hij af en toe een buitenritje gemaakt met een kind erop, die hij dan altijd heel zorgvuldig veilig weer thuis bracht. Hij was namelijk nogal scheef, een gevolg van een vreselijk ongeluk met de trailer in de tijd dat hij nog topsportpaard zou moeten worden.
Rainbow Riders Ranch
Lotte. (geboren in 1995?) Deze prachtige tinker dame is bij ons gekomen na allerlei omzwervingen nadat haar baasje was overleden. Van hot naar her en uiteindelijk stond ze te verpieteren op een hele slechte plek. Ze is altijd de vriendin geweest van Fernando. Ze is hem heel erg trouw want na zijn overlijden heeft geen ander paard in de kudde zijn plek kunnen innemen.
Rainbow Riders Ranch
Alexis. Ingereden voor de topsport werd deze prachtige Westfaal zo kort door de bocht behandeld dat ze er zware artrose in haar nek aan overhield. Niet meer geschikt voor de topsport, maar met zoveel pijn was ze ook niet echt een recreatiepaard. Edith heeft haar behandeld met BBR zodat de artrose verdween en ze weer lekker bereden kon worden. Maar Alexis moet nog leren lekker te ontspannen in het rijden, en daar krijgt ze nu gewoon de tijd voor. Ze mag bij ons blijven en zoek een lieve amazone/verzorgster voor het rustige en ontspannen werk.
Rainbow Riders Ranch
Phoenix. (geboren 16-03-2003) Deze prachtige Westfaal was ook gefokt voor het betere dressuur werk. Ook hier te dwingend en niet in overeenstemming met de gevoeligheid van het paard, geprobeerd het zo snel mogelijk verkoop klaar te maken. Hij reageerde met veel gevoel, en de ruiter kon er niet mee uit te voeten. Dit gevoelige paard is aan Edith gegeven, en ook voor dit paard zoeken we een lieve zachte amazone/verzorgster om af en toe wat met hem te werken en te proberen zijn vertrouwen in de mens weer terug te winnen.
Rainbow Riders Ranch
Can Be. Hij is inmiddels niet meer bij ons. Hij was een afdankertje omdat mama een baby kreeg. En de stal waar hij stond er mee ophield. Hij kon zogenaamd niet alleen op buitenrit, was nerveus en zo nog wat ondeugdelijkheden voor de gemiddelde ruiter. Hij heeft hier eerst lekker tot rust kunnen komen en nadat er het afgelopen jaar een aantal keren met hem gewerkt werd, bleek het een super paard te zijn en gaf hij aan nog wel lekker aan het werk te willen met een lieve ruiter. Lekker wat buitenritjes en wat getuttel. Hij heeft nu een lief nieuw thuis gevonden.