20160528_125629 (Small) Alfy. Griekenland 3-3-2011?

Alfy heeft tot hij bij ons kwam niet veel geluk gekend. Hij is gewond langs de straat gevonden en meegenomen voor een operatie die zijn rechter achterpoot heeft gered, maar helaas is deze poot niet meer bruikbaar geworden. Hij heeft daarna jaren in een opvang gezeten waar niet genoeg aandacht voor de honden was. Ze kregen eten dat wel.

Alfy is inmiddels een speelse en blije hond geworden. Hij is nu al meer dan 2 jaar bij ons en hij laat zich nog steeds niet aanhalen. Hij doet goed mee in de roedel en luistert goed. Maar o wee als je probeert de deur dicht te doen als hij binnen is. De wonden die hij heeft opgelopen zijn te groot. Maar bij ons blijft de deur gewoon open, zodat hij lekker in en uit kan lopen.

 

Gelukkig heeft de eigenaar toestemming gegeven de honden te bevrijden, en heeft hij beloofd nooit meer honden te nemen. Ze zijn alle vier naar ons toe gekomen. Roos is een lieve aanhankelijke hond, ze loopt mooi aan de riem, en is graag bij je in de buurt! Ze kan heerlijk met andere honden spelen en is heel goed met andere dieren en kinderen.

 

20160528_125303 (Small)Gladys, Israel 1-1-2009?

Gladys is bij ons gebracht omdat er niet meer voor haar gezorgd kon worden. Ze is meegenomen uit een dierenwinkel in Israel. Gladys is Edith’s schaduw.

 

20160528_125330 (Small) Belo, Bulgarije 11-3-2010?

Zwaar mishandeld op straat gevonden. Hij bleek als een voetbal gebruikt te zijn door de jeugd in het dorp. Hij wordt op ongeveer 1 jaar oud geschat. Achterpootje was niet meer te redden. Hij was super bang! Maar is inmiddels blij, gelukkig en in de meute opgenomen. Hij zakt inmiddels door zijn andere achterpootje, en heeft een rolstoeltje gekregen.

 

 

20160528_125453 (Small) Skippy, Griekenland 9-10-2009?

Skippy is een Griekse jachthond. Hij mocht als puppy mee met de meute op jacht. Helaas kwam zijn achterpootje in een vossenklem terecht. Wat een trauma en ellende voor zo’n kleine dreumes. Gelukkig werd hij voor de deur van een dierenarts gelegd en kon hij geholpen worden (veel jagers laten ze gewoon maar aan hun lot over!). Zijn pootje werd netjes afgezet en daarna stond hij weer op straat.

Skippy is een super blije hond die het hartst rent van allemaal op zijn drie poten!! Hij is dol op spelen met de bal, en zijn specialiteit is te gaan loeien zodat alle honden allemaal mee doen! Ha ha, wat een lol.

 

20160528_125035 (Small) Dropje, Roemenië, 2-2-2013?

Dropje is gevonden met zijn rechter achterpoot uit de kom en zijn linker voorpoot op diverse plaatsen gebroken.

20160528_125736 (Small) Oscar

Oscar is doodziek en blind gevonden en uiteindelijk, na heel lang zeuren, mochten de hulpverleners hem van de ketting halen. Hij zou een besmettelijke huidziekte hebben, en is in een opvang in de isoleercel terecht gekomen. Toen hij bij ons aankwam was hij broodmager en in een zeer slecht lichamelijke conditie. Hij is onderzocht, en we waren blij te horen dat de erlichia die hij had, en de ontsteking in zijn ogen, en zijn bloedarmoede, allemaal kon worden opgelost als deze lieverd een paar maanden gewoon gezond zou eten. Deze arme hond weet niet wat hem overkomt, want hij heeft nog nooit in zijn leven met andere honden gewoond! Laat staan gespeeld! EN hij is nog nooit geknuffeld! Hij kijkt regelmatig nog heel verbaasd uit zijn ogen, maar…..zijn staart draait overuren! Hij ziet inmiddels weer een beetje, maar goed lopen zal hij nooit meer kunnen.

1467341_767198463314961_811832188_n Zo leefde Oscar in Bulgarije.

 

 

20160420_134648 (Small) Jessie, Bulgarije, 20-10-2004?

Jessie is op straat gezet toen zijn oude vrouwtje overleed. Hij kwam in een shelter terecht waar hij heel bang was en alsmaar huilde. Hij snapte er niets van hoe het toch zo gekomen was. Hij at niet en huilde alleen maar. Toen hij broodmager was en bijna dood ging is hij er gelukkig uitgehaald en naar ons toe gekomen. Bij ons mag hij heerlijk oud worden. Jessie doet zijn ommetje in zijn eigen tempo en gaat dan weer lekker in zijn mandje liggen. Hij loopt moeilijk maar heeft behalve veiligheid en eten ook helemaal geen behoeftes meer, nou ja, lekker knuffelen wel natuurlijk.

 

20160527_145946 (Small) Jasmijn, Bulgarije 5-1-2005?

Jasmijntje is een lief oud honden vrouwtje dat het niet meer kon redden op straat. Zij werd te oud om haar eten nog te bevechten en andere honden vielen haar aan. Ze mag hier nu heerlijk veilig oud worden. Jasmijntje wil niet met de andere honden samen naar buiten, dat is haar nog te eng. Maar in haar eentje doet ze lekker haar ommetje en gaat dan weer tevreden in haar mandje liggen.

20160527_150025 (Small) Prinses

Dit kleine lieve pupje kwam naar NL met ogenschijnlijk geen gebreken, alles was OK, de bloeduitslagen goed. Toch was ze ziek. De adoptie ouders kregen de schrik te pakken toen ze begon te shacken en ongecontroleerd te bewegen. Ze wisten niet wat te doen. Edith help! En ja, natuurlijk laat je zo’n hondje niet stikken.

Inmiddels is Prinses middels homeopathie en behandelingen met Body Balance Reactivation van Edith weer helemaal gezond. Ze is een kleine ondeugd en speelt graag!!