Heike-Nederlands-Kooikerhondje-van-ruim-8-jaar-oud-thumbVerteld door de eigenaar:

Al negen maanden had ze last van een hernia. Lange einden lopen met het baasje ging niet zo goed meer, iets wat beiden graag deden. Ze werd ook wat stijf met het lopen. Zwaaien met de staart deed ze nog wel, wat kenmerkend is voor de kooikerhond. Met die zwaaiende staart lokt de kooikerhond de eenden. Helaas overleed een ander kooikerhondje van ons. Wij hadden de indruk dat Heike zich eenzaam voelde. Ze was opgegroeid met drie andere kooikerhondjes.

Nu, na verloop van jaren, was ze als enige overgebleven. Dus tijd voor een pup. Natuurlijk weten we dat ze niet zit te wachten op zo’n klein bijtertje.

Omdat het vrouwtje naar de Body Stress Release ging mocht Heike ook mee naar Edith voor een Body Balance Reactivation behandeling. Na de eerste twee behandelingen was ze de eerste dag een beetje de kluts kwijt. Ze moest dan ook helemaal niks van de pup hebben. We hebben de mogelijkheid om ze in de tuin gescheiden te houden, zodat Heike haar rust kreeg.
Kort voordat we voor de derde keer met Heike naar BBR gingen sprong ze over het gaas (60cm hoog) dat we in de tuin gezet hebben voor de pup. Ze stoeiden met elkaar, renden rondjes over het gras en speelden samen met de bal. Erg mooi en leuk om te zien. We zeggen wel eens tegen elkaar: ‘Je wordt al moe van alleen het kijken ernaar. Heike zat vol energie en enthousiasme, iets wat ze met de hernia niet had. Waarschijnlijk was ze geremd door de pijn in haar rug en bang zich te bezeren.

Tien dagen na de eerste behandelreeks werd Heike weer wat chagrijnig en liep weer wat stijver. Daarop opnieuw een reeks van drie behandelingen gedaan. Na de tweede behandeling begon Heike weer te spelen.
Volgens Edith ging het om een diepere laag. Wij weten dat Heike een “senior hondje” is en de leeftijd ook een rol gaat spelen; ze zal geen pup meer worden.

Als de klachten ouder zijn, duurt het ook langer voordat het beter gaat.
Maar voorlopig genieten we weer van onze spelende honden. Het mag soms wel best een beetje minder. Als ze maar weer van het leven kan genieten.